Diensten

Beschermingsbewind

Wat is beschermingsbewind?

Soms zijn mensen (tijdelijk) niet in staat om zelf hun eigen financiƫn te regelen. Beschermingsbewind kan dan uitkomst bieden. Beschermingsbewind is vooral bedoeld om u te beschermen. Dit zorgt ervoor dat anderen geen misbruik van uw situatie kunnen maken. Beschermingsbewind wordt ook wel bewind of onderbewindstelling genoemd en wordt door de kantonrechter uitgesproken.
Een bewindvoerder beheert uw inkomsten en zorgt er onder andere voor dat uw vaste lasten op tijd worden betaald. Ook zorgt een bewindvoerder ervoor dat de kans op (nieuwe) schulden kleiner wordt. Kortom, een bewindvoerder regelt al uw financiƫle zaken voor u.

Hoe lang duurt beschermingsbewind?

De kantonrechter bepaalt hoe lang uw beschermingsbewind duurt. Meestal is dit voor onbepaalde tijd. U kunt niet zelf stoppen met beschermingsbewind. Daar moet u de kantonrechter toestemming voor vragen. De kantonrechter bepaalt dan of u nog beschermingsbewind nodig heeft.

Wat kost beschermingsbewind?

Heeft u een laag inkomen en/of schulden? Dan worden de kosten van het beschermingsbewind veelal betaald door de gemeente. Heeft u een hoog inkomen en geen schulden? Dan moet u de maandelijkse bijdrage voor het beschermingsbewind doorgaans zelf betalen. Voor de kosten van bewindvoering klik hier.

Wie kan tot bewindvoerder worden benoemd?

Het is mogelijk dat een naast familielid uw bewindvoerder wordt, maar ook Crescendo Inkomens- & Vermogensbeheer bv kan tot uw bewindvoerder worden benoemd, als u hier om vraagt.
Crescendo Inkomens- & Vermogensbeheer bv heeft veel ervaring en is deskundig op het gebied van beschermingsbewind. De kantonrechter beslist wie uw bewindvoerder wordt.

Hoe kan ik me aanmelden voor beschermingsbewind bij Crescendo Inkomens- & Vermogensbeheer bv?

Ga hiervoor naar Informatie aanvragen. Wij nodigen u altijd eerst uit voor een persoonlijk gesprek. Ook kunt u telefonisch contact met ons opnemen. Klik hier voor de contactgegevens.

Meer informatie